اسپیکر خانگی، از تولد تا به امروز

تاریخچه اسپیکر خانگی

تا به حال درباره‌ی آنکه اسپیکر خانگی چیست بسیار صحبت کرده‌ایم. به انواع مدلهای آن پرداختیم و نحوه‌ی تنظیم صدای اسپیکر را آموختیم. حالا بیایید کمی در زمان سفر کنیم و از تولد اسپیکر خانگی تا به امروز، سیر تحول آن را ببینیم. همسفر و همراه ما باشید.

 

اولین مدلهای اسپیکر

اولین مدلهای اسپیکر

تولد اولین مدل اسپیکر

در سال 1861، معلمی آلمانی به نام یوهان فیلیپ رایس، اولین مدل اسپیکر الکترونیکی ساده‌ای ساخت. او در سالهای تدریس، گونه‌ای سمعک ساخت که راه را برای ساخت این اسپیکر باز کرد. این اسپیکر، از طریق انتقال الکترونیکی، صدا را بازتولید می‌کرد.

 

الکساندر گراهام بل

الکساندر گراهام بل

اسپیکر خانگی، کودکی نوپا

در سال 1876، الکساندر گراهام بل، دومین فردی بود که به نوعی اولین مدل اسپیکر را ساخت. او از اسپیکر رایس، کمی الهام گرفت.

 

 

 

 

 

خردسالی به نام اسپیکر خانگی

در سال 1877، وِرنِر فون زیمنس، نام دیگری در سیر تحول اسپیکر خانگی است. او ایده‌ی استفاده از سیم‌پیچ الکترومگنتیک را برای انتقال سیگنال و اضافه کردن سیگنالهای تلگرافیک به کار برد.

فونوگراف

دستگاه فونوگراف

 

اگرچه برخی از ایده‌ها، شروع خوبی برای او بود، اما نمی‌دانست چگونه قدرت صدا را در اسپیکر تقویت کند. در آینده‌ای نزدیک، چند مخترع از تئوریهای او بهره بردند.

در همان سال، تئوریهای زیمنس، الهام‌بخش مخترعان زیادی در ساخت مدلهای جدید اسپیکر بودند، اما آنها نیز نتوانستند صدایی شفاف و خوب به دست بیاورند. صدای ناموزون، تنها نتیجه‌ای بود که از تلاشهای خود گرفتند. نتیجه‌ی این صداها، این بود که مخترعان تصور می‌کردند راهی برای تقویت سیگنالها در رادیوها وجود ندارد.

همچنین، در سال 1877، توماس ادیسون دستگاه فونوگراف را اختراع کرد. این دستگاه ابتدا بیشتر دستگاه ضبط بود تا پخش، اما قابلیت پخش را نیز داشت.

در سال 1895 فونوگراف با یک جهش تکنولوژیک، به پخش صدا از دیسکهای مسطح تبدیل شد و طراحی ظاهر آن به پخش کننده‌های جدید شبیه‌تر شد.

 

بلندگوهای شیپوری

بلندگوهای شیپوری

اسپیکر خانگی خردسال اندکی بزرگ می‌شود

بلندگوهای شیپوری، مانند آنچه در گرامافون می‌بینیم، اولین گروه از آمپلی‌فایرها، یعنی تقویت‌کننده‌های صدا بودند. ابتدا توماس ادیسون، مَگنافوکس و ویکترولا آنها را ساختند. اما باز هم مشکل تقویت پابرجا ماند. با کمک تقویت الکتریکی صدا که در آینده ظهور کرد، صدای بلند می‌توانست فضاهای عمومی را پر کند.

 

اولین مدل اسپیکر امروزی

اولین مدل اسپیکر امروزی

اسپیکر خانگی، نونهالی در نیویورک

در سال 1921، سی.دابلیو رایس و ای.دابلیو. کلوگ با همکاری یکدیگر، اولین اسپیکر خانگی امروزی و دومین مدل از سیستم تقویت الکتریکی را ساختند. در اولین امتحان دستگاه، صدایی که تولید شد، مانند آن بود که یک صدا خفه‌کن روی آن قرار داده باشند. چندسال بعد، آن دو بالاخره توانستند صدایی شفاف از اسپیکر به دست بیاورند.

 

اولین اسپیکر فروخته شده

اولین اسپیکر فروخته شده

اسپیکر خانگی نوجوان، می‌بالد و بزرگ می‌شود

اولین رادیوها از بلندگوی بلندگوی شیپوری استفاده کردند و خیلی زود، بلندگوهای شیپوری جای خود را به اسپیکرهای الکتروداینامیک دادند.

یک سال بعد، اولین اسپیکرها فروخته شدند. در آن زمان قیمت آنها 250 دلار آمریکا بود که معادل 3 هزار دلار امروز است. اسپیکرها در شرکتی به نام شرکت رادیویی آمریکا (RCA) تولید شده بودند. از ابتدای تولید تا سه سال بعد، تعداد زیادی اسپیکر فروخته شد.

 

ایستگاههای رادیویی

ایستگاههای رادیویی

جوان رعنا، اسپیکر خانگی جدیدتر

سال 1925 فرا رسید و اولین رادیوها، از بلندگوی شیپوری استفاده می‌کردند ولی خیلی زود، این بلندگوهای شیپوری جای خود را به اسپیکرهای الکتروداینامیک دادند. برای نمونه، ایستگاه رادیویی WGY. در آن زمان، این استفاده همه‌گیر شده بود اما برخی هنوز از بلندگوهای شیپوری استفاده می‌کردند.

اسپیکر دیجی3

نسل جدیدی از اسپیکرهای خانگی

سالها می‌گذرد و به سال 2013 می‌رسیم. در طول این سالها، اسپیکرهای زیادی ساخته و به فروش رسیده‌اند. اسپیکر خانگی، یکی از ملزومات گوش کردن به موسیقی است. مخترعان زیادی تحت برندهای گوناگون از یک ایده‌ی مشابه استفاده کردند اما تکنولوژیها و طراحی آنها متفاوت بود.

این روزها، تکنولوژی تولید اسپیکر خانگی، هرروز با یک تحول جدید به بازار می‌آید. اسپیکر خانگی ایستاده، اسپیکر رومیزی، اسپیکرهایی که به کارائوکه (karaoke) و ووکال ریموور (vocal remover)، تکنولوژی HI-FI، صدای سه بعدی و غیره مجهز هست.

 

دنای یکی از بزرگترین و پیشروترین تولید کنندگان اسپیکر خانگی در ایران است که با ترکیب هنر، تکنولوژی و خلاقیت توانسته محصولی با کیفیت برتر و مدرن تولید کند. برای مشاهده‌ی اسپیکرهای خانگی نوین دنای، از وبسایت دناکالا بازدید نمایید.

 

[faq-schema id=”27840″]
Tags: , , , ,

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست