تکنولوژیهای آینده تلویزیون
فرض کنید در زمان سفر کردهاید. در آیندهی تلویزیون چه میبینید؟ فکر میکنید تکنولوژیهای آیندهی تلویزیون چه باشند؟
تلویزیون از ابتدا تا امروز، راهی طولانی و پر از دگرگونی را طی کرده است. از تصویر سیاه و سفید تا کیفیت 4k و فناوری HDR که رنگها و جزئیات را با شفافیت زیاد و فوقالعاده نشان میدهند. هرچه سرعت رشد فناوری بالاتر باشد، سرعت تغییرات در تلویزیون نیز بالاتر میرود و امروز به بالاترین سرعت خود رسیده است.
فناوریهایی که میتوان برای تکنولوژی آینده تلویزیون، آینده ای نزدیک، پیشبینی کرد را با هم میبینیم.
تصویر با کیفیت 8k
امروزه کیفیت تصویر 4k، به یک ویژگی نسبتا رایج در تمامی مدلهای تلویزیون بدل شده است. اما گام بعدی، یک گام بلند در شفافیت و کیفیت بالای تصویر خواهد بود. کیفیت 8k، چهاربرابر 4k، پیکسل دارد. این کیفیت در تصویر، رنگهایی شفافتر و جزئیاتی فوقالعادهای از مثلا پوست یک هلو یا رگههای روی یک برگ را به نمایش در میآورد.
اگر به مطالعهی بیشتر در مورد این وضوح تصویر علاقه دارید، مقالهی «سفری به آینده: هر آنچه از کیفیت 8k باید بدانید» را مطالعه کنید.
5G
فناوری 5G، نسل پنجم اینترنت تلفن همراه است. با اینترنت 5G، سرعت دانلود و آپلود از هر زمان دیگری بیشتر است. وقتی تلویزیون مجهز به این فناوری باشد، میتوانید به طور آنلاین، محتوای موردعلاقهی خود را ببینید و نگران کند شدن سرعت یا قطع و وصلی نباشید.
واقعیت افزوده (VR)
این تکنولوژی، یکی از تازههای دنیای صوت و تصویر است. وقتی دستگاه دارای این قابلیت باشد، تنها یک عینک و یک هدفون نیاز دارید تا وارد دنیای تازهای شوید. در حالی که روبهروی تلویزیون ایستادهاید، روی کوهستانها قدم بزنید، با موجودات شرور فرازمینی بجنگید یا در یک گروه بزرگ به ورزش بپردازید.
تلویزیونهایی که واقعیت افزوده دارند، کمک میکنند تا خود را در یک مسابقهی ورزشی یا بخشی از یک سریال جالب ببینید.
هوش مصنوعی (AI)
این روزها هوش مصنوعی غوغا کرده و در همهچیز، تغییرات چشمگیری ایجاد کرده است. در تولید تلویزیون نیز، هوش مصنوعی به یاری بیننده آمده تا از تماشای تلویزیون لذت بیشتری ببرد. هوش مصنوعی (AI)، بر اساس تاریخچهی فیلم و سریالهای تماشاشدهی بیننده، به او محتوای تازهتری پیشنهاد میکند. هوش مصنوعی همچنین میتواند با بررسی و سنجش اطلاعات فنی کاربر، در نمایش محتوا با کیفیت بهتر اثر بگذارد.
بازیهای کامپیوتری
با افزایش روز به روز محبوبیت بازهای کامپیوتری، ترکیب آنها با تلویزیون، تحول جذابی برای این گروه از افراد خواهد بود. بازیهای کامپیوتری، با کیفیت و وضوح تصویر 4k تولید میشوند و میتوانند در خود تلویزیون و به عنوان یک امکان جدید و جذاب نصب شوند. به این صورت، تلویزیون علاوه بر وسیلهای برای تماشای برنامه، به یک دستگاه بازی هم تبدیل میشود.
برند دنای، تلویزیونهایی در سایزهای مختلف دارد که همه همگام با تکنولوژی روز طراحی و تولید میشوند. این تلویزیونها هوشمند بوده و رزولوشن (وضوح تصویر) k4 دارند. برای آشنایی بیشتر با انواع مدلهای تلویزیون دنای، به سایت دنای، مراجعه نمایید.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
قطعا پیشرفت صنعت تلوزیون در 15 سال گذشته فراتر از حد تصور بوده است با هم برخی از این پیشرفت ها که در 15 سال گذشته حاصل شده را مروری دوباره می کنیم .
1- افول تلوزیونهای پرمصرف و سنگین وزن و تولید کننده حرارت بالا در زمان کار پلاسما بدلیل کشف مواد ارزان قیمت جهت تولید تلوزیونهای LED LCD که امکان تولید تلوزیونهای سایز بزرگ با قیمت معقول را فراهم میکرد
2- تایم شیفت و امکان ضبط برنامه های در حال پخش ، این اختراع در سال 2009 میلادی زمانیکه هنوز پخش دیجیتال رایج نشده بود توسط ال جی رونمایی شد در ان زمان ضبط تصاویر روی هارددیسک داخلی تلوزیون انجام می شد
2- سال 2011 میلادی ظهور تلوزیونهای هوشمند : اولین سرس تلوزیون هوشمند جهان با سیستم عامل NETCAST در سری LW ال جی به جهانیان معرفی شد این تلوزیون اولین تلوزیون دنیا دارای کنترل جادوئی ( هوشمند ) جهان وبا امکان پخش تصاویر سه بعدی بود
3- ظهور اولین تلوزیون 4K دنیا تلوزیون 84lm74000 ال جی اولین تلوزیون 4k جهان در مقیاس تجاری می باشد شایان ذکر است تلوزیونهای 8K پاناسونیک در قالب یک همکاری مشترک با رادیو تلوزیون دولتی ژاپن NHK قبل از تلوزیونهای 4K به مرحله تولید رسیده بود اما بدلیل فرمت های ویدئویی و ارسال برنامه های تلوزیونی ان زمان ارسال تصاویر فقط از طریق فیبر نوری میسر و عملا امکان استفاده برای عموم مردم را نداشت این محصول بصورت تجاری در سال 2012 میلادی در دنیا و همزمان در ایران عرضه شد
4- اولین تلوزیون OLED در مقیاس تجاری : ال جی و سامسونگ در نمایشگاه CES2013 عرضه اما بدلیل قیمت دوبرابری تلوزیون سامسونگ و عدم امکان رقابت سامسونگ به عرضه همان مدل بسنده کرد راز موفقیت ال جی استفاده از فناوری ترکیبی تحریک فسفر به همراه دیودهای ارگانیک تولید نور و افزودن پیکسل سفید درخشان به سه پیکسل رنگی اصلی سبز و ابی و قرمز و افزایش نور و کنتراست و طول عمر پنل بود در حال حاضر علاوه بر اینکه 55 درصد تولید تلوزیونهای OLED جهان در اختیار ال جی است تامین کننده پنل برای بیش از 30 برند حهانی از جمله لوه المان ، سونی و پاناسونیک و توشیبا و جی وی سی ژاپن ، گروندیک و وستل ترکیه فیلیپس هلند ، ویزیو امریکا ، اسکای ورث چین و …. می باشد حتی شرکت سامسونگ کره جنوبی پنل مورد نیاز جهت تولید تلوزیونهای OLED سامسونگ را از ال جی می خرد
4- عصر پخش دیجیتال : قطعا اولین سیستم پخش دیجیتال استاندارد مانند پخش رنگی آنالوگ NTSC متعلق به شرکت RCA امریکا با استاندارد ATSC می باشد پخش رسمی برنامه های تلوزیونی بطریقه دیجیتال همزمان با افتتاح شبکه مستند در تاریخ1388/8/8 اتفاق افتاد سیستم پخش دیجیتال ایران DVB-t با فرمت ویدئویی MPEG4 بود بعد از ان نسل دوم DVB-T2 برای پخش شبکه ها با فرمت Full HD و در نهایت در تاریخ 1399/9/9 نسل سوم با دکودر HEVC و فرمت ویدئویی H.265 در ایران راه اندازی که امکان بهره برداری از شبکه IRIB UHD HDR با نام فارسی شبکه فراتر با این استاندارد فراهم شد این تنها شبکه ایران با وضوح 4K هست که از HDR10 و تلوزیون تعاملی HBBTV پشتیبانی می کند